Светът около нас е Европа

Под надслов „Светът около нас е Европа“ в онлайн вариант, в zoom премина образователната среща между младши посланиците от ПГЧЕ “Васил Левски“ гр. Бургас с ученици от СУ „Любен Каравелов“ гр. Несебър

Образователната инициатива е част от дейностите с училище, което не е включено в Програмата за училища посланици на ЕП.

Младшите посланици от ПГЧЕ „Васил Левски“ гр. Бургас споделиха на техните съученици от СУ „Любен Каравелов“ гр. Несебър емоцията да бъдат част от общността на училища посланици на ЕП. Възможността да изживеят творчески нелекия път на европейското обединение, да се превъплътят в ролите на държавни ръководители , да защитават позиции, да създават и участват с проекти, да търсят сами информация и да я осмислят. Да бъдат толерантни, да зачитат човешкото достойнство. Да опознават европейското културно наследство. Да умеят да комуникират в мултикултурна среда.

С презентация и снимки бяха представени част от дейностите на учениците по Програмата за училища посланици на ЕП.

В края на срещата бе проведен куиз „ЕС & АЗ“/ https://learning-corner.learning.europa.eu/pla…/quiz_bg… с въпроси и отговори , проверяващ основните познания на учениците относно Европейския съюз, Как влияе ЕС на ежедневието ни? . Дискусиите показаха не само интерес към Програмата, но и нужда от информираност, като за целта бяха предоставени полезни връзки от интернет с образователни ресурси.

Надяваме се учениците от СУ „Любен Каравелов“ гр. Несебър да станат младши посланици и част от Програмата за училища посланици на ЕП.