Светът около нас е Европа

Среща на младши и старши посланици от ПГЧЕ “Васил Левски“ гр. Бургас по Програма за училища посланици на ЕП с представители на Бюрото на ЕП в България.
На 24.04.2023 г. младшите и старши посланици от ПГЧЕ“Васил Левски“ гр. Бургас проведоха среща под надслов „Светът около нас е Европа“. Училището е част от Програмата за училища посланици на ЕП, образователна инициатива за правата и задълженията, произтичащи от европейското гражданство и ролята на ЕП в процесите на вземане на решения.
Специални гости на събитието бяха Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в България, Калина Върбанова, пресаташе на Бюрото на ЕП в България, Дияна Петева, експерт на ОИЦ Бургас.
Гостите бяха сърдечно посрещнати от Весела Иванова – Директор на ПГЧЕ“Васил Левски“,
След представянето на младшите посланици, Християна Германова от XI E клас провокира своите съученици с образователната игра „Заглавна страница“ в която се включиха и гостите на събитието, като участниците се разделиха на няколко екипа и трябваше напишат статия, свързана с политиките на ЕП.
На срещата младшите посланици представиха част от дейностите по Програмата за училища посланици на ЕП, сред които откроиха участието си в „Евроскола“, което им даде възможност да бъдат членове на ЕП за един ден, инициативата “Европейски час“,събитито „Тийноватор“, което насърчава духа им на предприемачи.
В непринуден разговор с Теодор Стойчев, ръководител Бюрото на ЕП в България и Калина Върбанова, пресаташе на Бюрото на ЕП в България учениците научиха интересни факти от всекидневието на Европейския парламент и възможностите, които членството в общността предлага на подрастващите за обучения, стажове, пътувания и обменни програми.
Срещата завърши със занимателна викторина в Kahoot.