Ежегодната кампания „Time to move” бе проведена в периода 20-21.10.2022 г.

Ежегодната кампания „Time to move” бе проведена в периода 20-21.10.2022 г. сред учениците от 11. и 12. клас, съвместно с Ученическия съвет и младшите посланици по Програмата за училища посланици на ЕП в ПГЧЕ “Васил Левски“, както и сред над 450 ученици от няколко бургаски гимназии. Инициатива е част от дейностите на мрежата Евродеск и се провежда през месец октомври.
Целта на кампанията бе да повиши информираността на бургаските ученици относно техните възможности като активни млади хора, живеещи в държава – член на ЕС.
Пред тях бе представена кратка презентация за стипендии, обмени, стажове и доброволчество, както и текущите конкурси и инициативи. Благодарение на кампанията, сред младите хора на Бургас се предлага и възможността те да се насочат към различни професионални сфери и творчески инициативи.
В края на срещата бе проведен куиз с въпроси и отговори, проверяващи основните познания на учениците относно Европейския съюз. Най-активните участници получиха предметни награди.
Срещата, освен вдъхновяваща, беше и полезна за двете страни. Дискусиите показаха не само интерес, но и нужда от информираност.
Цялостната организация и изпълнение на кампанията е дело на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и екипа на Център за млади таланти – Бургас, които са единствената информационна Евродеск точка за Бургас и региона.