ПГЧЕ „Васил Левски“ – училище посланик на ЕП

На 9 и 10 юни 2022 г. Бюрото на Европейския парламент организира семинар в Дома на Европа за учителите (старши посланици) от училищата, които се включиха в Програмата през последните 2 учебни години. По време на семинара беше направено обобщение на постигнатото през учебната година, бяха обменени добри практики и набелязани препоръки за усъвършенстване на Програмата.

Честото преминаване в дистанционна форма на обучение и периодичните забрани на извънкласните дейности през последните две учебни години оказаха отрицателно въздействие върху Програмата и доведоха до спад в броя на активните участници в нея. Много от училищата обаче успяха бързо да намерят алтернативни начини да мотивират учениците, а впоследствие и да се възползват от присъствената форма на обучение. 62 от участващите в Програмата 88 училища успешно я завършиха. Всичките 10 нови попълнения бяха сертифицирани като училища посланици.

Семинарът завърши с дискусия с евродепутатите Асим Адемов (ЕНП) и Петър Витанов (С&Д), на която те акцентираха върху начините, по които Европейският парламент подкрепя образованието и младите хора. След дискусията бяха отличени най-активните училища от всеки етап от Програмата и участниците в семинара получиха плакети и сертификати. 

На специалната церемония, от ПГЧЕ „Васил Левски“ гр. Бургас, присъства старши посланик Силвия Чалъкова – учител по философия и гражданско образование, която получи плакета за Училище посланик на ЕП.  

Повече можете да прочетете на страницата на Европейски парламент Бюро в България

Благодарим на Бюрото на Европейския парламент за високата оценка! Радостни сме, че с дейностите си сме допринесли за успеха на Програмата за училища посланици на Европейския парламент!

Продължаваме напред!