София филм фест на брега

Нашите възпитаници Мария Янкова от XI г клас и Ивайло Димитров от XI б клас са участници в Киноклас Бургас, който стартира през 2019 година като инициатива на “София филм фест на брега” с основна цел да запознае младите хора на Бургас с филмовото изкуство, като им предостави тази възможност чрез лекции по история, теория и естетика на киното и практически упражнения.
За четвърта поредна година “София филм фест на брега” организира Киноклас, в който млади бургазлии имат уникалната възможност да се запознаят с киноизкуството и с доказани родни кинотворци, да научат за киноезика, да открият свои съмишленици и приятели.
Тази година учениците работят в три екипа върху филми с работни заглавия: “Младите на Бургас”, “Морето на Бургас” и “Домовете на Бургас”.
Готовите филмчета на учениците ще бъдат показани на 8 април 2022 /петък/ от 13 часа в зала “Тончо Русев” в Културен дом НХК.

Юбилейното издание на “София филм фест на брега” ще се проведе от 31 март до 8 април 2022 в Културен дом НХК в Бургас.

20-ото издание на феста ще покаже над 20 пълнометражни и 13 късометражни филми, създадени през изминалата година и прецизно подбрани от художествения ръководител на фестивала проф. Георги Дюлгеров.

Срещи и разговори с български и чуждестранни гости, пресконференции и други изненани очакват бургазлии през 9-те фестивални дни.