Светът е география

Днес прелетяхме над 11000 км по маршрута Бургас – Москва – Делхи – Дубай – ПГЧЕ „Васил Левски“ с невероятния екипаж с пилот Димо Генчев, втори пилот Димитър Бахаров, главна стюардеса Александра Христова и стюардеси Златомира Богданова, Серай Хюсеин и Моника Бринкова.

 

Качихме се на борда на Airbus на авиокомпания Geographical travel, стюардесите изключително професионално ни запознаха с всички подробности около нашата безопасност по време на полета и нашето пътуване започна…

 

Първа дестинация: Бургас – Москва

Москва несъмнено е огромен мегаполис с изключително богата култура и история. Но акцентът днес беше върху пролетния празник Масленица, за който ни разказаха очарователните Маша (Дарина Овчарова) и Наташа (Танита Христова).

 

Втора дестинация Москва – Делхи

Най-популярните забележителности на Делхи включват джамии, укрепления и паметници, останали от владетелите на Mughal, които някога са обитавали града. Много от тях са разположени в красиви озеленени градини, които са идеални за отдих. Контрастът между грамадния старинен Делхи и добре планирания Ню Делхи е огромен и е интересно да прекарате времето си да изследвате и двете.

Но акцентът и тук беше върху пролетния празник Холи, за който ни разказаха прекрасните индийки (Виктория Кожухарова и Сиана Чанкова).

 

Трета дестинация  Делхи – Дубай

Дубай е най-бързо развиващият се  пустинен град в Света. За няколко десетилетия той се е превърнал в нещо наистина зашеметяващо. Там се строи с изключително ускорени темпове и резултатите са налице. Дубай знае как да „продава“ на туристическият пазар новостите си и почти всяка нова година, добавя нещо ново в списъка с нещата, които трябва да посетите в Дубай.

Арабските пътници (Никола Полименов и Георги Бостанджиев) ни разказаха за пролетния празник Новруз.

 

Последна дестинация: Дубай – ПГЧЕ „Васил Левски“

Безпроблемно приземяване на самолета, аплодисменти за пилотите, разбира се и за чаровните стюардеси и интересните пътници, всички бяхме посрещнати с хляб и сол, и българско хоро на родна земя!

 

Благодарим на екипажа, на чуждестранните пътници и …на ръководителя на клуб „Светът е география“ – Милена Проданова, които ни поканиха на това чудесно пътешествие!

Участници:

Ръководител: Милена Проданова

Пилот: Димо Генчев от Хг

Втори пилот: Димитър Бахаров от Хг

Главна стюардеса: Александра Христова от Хг

и стюардеси: Златомира Богданова, Серай Хюсеин от Хг и Моника Бринкова от Хе.

Пътници:

Рускини: Дарина Овчарова и Танита Христова от Хг

Индийки: Виктория Кожухарова и Сиана Чанкова от Хг

Никола Полименов и Георги Бостанджиев от Хг

Лазарки:

Анастасия Фам, Моника Генева, Йоана и Таня Вълчеви от Хе и Венелина Димитрова от Хг

 

Още снимки може да видите на FB страницата ни…