Доброто винаги намира кауза

Весели празници на всички от ПГЧЕ „Васил Левски“!

По инициатива на УС с ръководители Ваня Димчева и Юлия Ларина, учениците подготвиха Коледен базар с кауза за свой съученик. Много красиви и вкусни изделия зарадваха посетителите на базара, а настроението беше празнично, съпроводено с музика и танци в междучасията.

Предпразнично, в навечерието на Рождество Христово добротворчеството в ПГЧЕ „Васил Левски“ гр. Бургас продължава традицията „Доброто винаги намира кауза“.
На 23.12.2021 г. на територията на Руската гимназия се състоя коледен „Базар за домашни вкусотийки“ с благотворителна кауза, да помогнем на ученик в нужда. Състоялият се базар бе съобразен с мерките в условията на епидемична обстановка.
Организатори на базара бяха Ученическият съвет и клуб по интереси „ЗДРАВЕЦ“ към ПГЧЕ „Васил Левски“ с огромната подкрепа на Директора на гимназията г-жа Весела Иванова, педагогическата, ученическата общност и родителите.
За поредна година учениците от Руската гимназия проявиха съпричастност и подкрепа към свой съученик в нужда, чрез кулинарното творчество на цели семейства, въплътено в невероятни коледни бисквитки, кексчета и всякакви домашни вкусотийки, коледни картички, картинки и ръчно изработени сувенири, които намираха новите си притежатели моментално.
Цялата гимназия бе обзета от коледния дух на добротворчеството.
Комисия от представители на Ученическия съвет и клуб „ЗДРАВЕЦ“ дегустира произведенията на коледното домашно кулинарно изкуство в търсене на идеалната коледна вкусотийка в три категории:
– „Най- креативна“ домашна коледна вкусотийка
– „Най- вкусна“ домашна коледна вкусотийка
– „Най- красива“ домашна коледна вкусотийка
Номинираните за награди коледни домашни вкусотийки ще станат известни малко по- късно. Очаквайте информация!
Екипът на Ученическия съвет и клуб „ЗДРАВЕЦ“ благодарят на цялото ръководство, педагогическия колектив, всички ученици и техните родители, включили се в базара и за огромната безрезервна подкрепа на каузата. Традицията „Доброто винаги намира кауза“ ни обединява и ни учи да споделяме.
Весели празници, скъпи ученици, учители, на Вас и на Вашите семейства!
От Ученическия съвет
и клуб по интереси „ЗДРАВЕЦ“
към ПГЧЕ „Васил Левски“ гр. Бургас.