Призът в категория „Завърнали се младежи“ беше връчен на Владимир Коточев – възпитаник на ПГЧЕ“ Васил Левски“

65 автори от цялата страна, над 100 художествени произведения, са част от традиционната изложба „Никулден”
И тази година връчването на приза „Художник на годината” се състоя по време на откриването на традиционната никулденска изложба на бургаските художници.
В експозицията са представени повече от 100 творби, създадени през настоящата година.
Сред номинираните за наградата „Художник на годината“ са художниците Георги Петков, Йордан Ангелов – учител в ПГЧЕ“ Васил Левски“ и Иво Бистрички.
Художник на годината стана Георги Петков, който сподели, че Призът му е още по-ценен заради другите двама участници в „състезанието“ – изключително талантливите Йордан Ангелов и Иво Бистрички.
 
И тази година в кампанията БУРГ 2021 аплодисментите и признанието бяха за хората , които повдигат духа ежедневно и са част от духовния пулс на Бургас. Ето и отличените:
Любимият актьор на бургазлии Стоян Памуков е номиниран за любовта и всеотдайността си към бургаската публика. Тази година той отпразнува 70-тата си годишнина с емблематичната пиеса „Лазарица“ на великия Йордан Радичков. Постановката е на Симеон Димитров, а двамата с обичания бургаски актьор са били тандем в същото представление преди 30 години.
Другият номиниран е Цанислав Петков – за устремния старт като част от екипа на Държавна опера Бургас и под чиято диригентска палка са изпълнени едни от най-популярните заглавия от съвременния оперен репертоар.
Статуетката „Бург на годината“ – едно от най-престижните отличия за града ни, тази година получи Стойко Сакалиев за отбелязване на 65-годишен житейски и 35-годишен творчески юбилей. Над 40 театрални плаката показа в своя изложба в Бургас художникът и преподавател във Филиала на Националната художествена академия в града. Майсторът на плаката работи в Драматичния театър „Адриана Будевска“ като художник-плакатист.
От 2013 г. в кампанията се отличават и младите хора в категорията „Завърнали се младежи“. И през 2021 година номинациите са за талантливото бъдеще на града.
Призът в категория „Завърнали се младежи“ беше връчен на Владимир Коточев – възпитаник на ПГЧЕ“ Васил Левски“ и Георги Стоянов – за първата за България европейска титла при подрастващите в акробатиката. Състезателите на КСА Бургас спечелиха безапелационно финала във вида двойки мъже във възраст 11-17 години на първенството на Стария континент за юноши и девойки в италианския град Пезаро.
 
Гости на церемонията, на която домакин бе председателят на ДБХ Добрин Вътев, а патрон кметът Димитър Николов, бяха още зам.-министърът на външните работи Зарица Динкова и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Нина Стоименова, народният представител от „Продължаваме промяната“ Димитър Ташев , областният координатор на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев, председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова, зам.-кметовете Диана Саватева, Чанка Коралска, Красимир Стойчев, общински съветници и представители на културната общност в морския град.