Най-успешните бургаски ученици на 2021 г., наградени от кмета

Със своя заповед кметът Димитър Николов спази традицията и обяви 6 декември – Никулден, за неучебен ден за всички ученици от училищата на територията на община Бургас.

„В навечерието на празника на града винаги награждаваме най-успешните ни ученици. Отличниците на Бургас. Тази година те са близо 1000. За съжаление, ситуацията с епидемията от Ковид – 19 не ни позволи да ги съберем като в предишни години на едно място за вълнуваща церемония. Но аз искам да им кажа, че се гордея с тях! От всички успехи на Бургас най-много се гордея с младите ни умове и таланти. Да сте ни живи и здрави, учете се добре, успявайте и побеждавайте!“, каза кметът Николов.

Наградите и грамотите на най-изявените бургаски ученици за 2020/2021 година връчиха директорите на отделните училища.

Учениците от ПГЧЕ „Васил Левски“ получиха своите грамоти и подаръци от Весела Иванова – директор на гимназията. От свое име и от името на педагогическата колегия г-жа Иванова пожела на децата още много успехи в обучението, спорта и личностното им развитие и ги увери, че всички се гордеем с техните постижения!

Нашите наградени възпитаници са

в категория Хуманитарни науки: Надежда Банчева, Християна Германова, Мирабелла Костаниян, Фиген Хасан, Катерина Николова, Стела Иванова, Пламен Петков, Димо Генчев       

в категория Спорт: Никита Николаева, Даяна Пашова, Владимир Коточев  

Близо 1000 бургаски младежи от 33 училища са отличени за постигнати високи резултати в различни сфери. Сред тях има и 20 отбора. Присъдените индивидуални награди тази година са 844.

Отличията са в следните категории: „Изкуства“, „Математика и Природни науки“, „Хуманитарни науки“, „Спорт“. Наградените ученици са носители на почетното отличие „Национална диплома на МОН“ за 2020 г. и на званието „Лауреат“ на Национална олимпиада, ученици с доказани постижения, класирали се на І-во място на национални или на І-во място на международни олимпиади, състезания и конкурси, провели се на територията на Република България, както и ученици, класирали се на I-во, ІІ-ро или ІІІ-то място на международни олимпиади, състезания и конкурси, провели се извън територията на Република България.