Деца помагат на деца

Седем ученици от Х и XII клас с ръководители Ваня Димчева-Костаниян и Десислава Стайкова- Маринова участваха с творби на тема „ Любим приказен герой“ в поредната октомврийска благотворителна акция „ ДЕТИ ПОМАГАЮТ ДЕТЯМ“, организирана от руския клуб „Соотечественник“, община Несебър. Ръководител и координатор на проекта е Наталия Матвеева, член на Съюза на писателите на Руската Федерация и Интернационалния съюз на писателите.

В акцията участваха и деца от Архангелск, Рига, Калининград и България.

Най -добрите творби бяха включени в Алманаха за деца ЛИТЕРА, заедно със стихове и приказки от детски автори, който излезе от печат преди няколко дни.

В инициативата взеха участие: Теодора Лечева- Хв клас, Лора Мандова- Хе клас, Мирабелла Костаниян- Хе клас, Християна Германова- Хе клас, Денислава Дерменджиева- XII в клас, Виолета Иларионова- XII е клас, Даниела Азълова- XII е клас.

Корицата е изработена от дизайнерката Арина Сергеева. Картината „Защитеният рай“, която е на корицата на алманаха е на художника Константин Пол, който е и автор на благотворителния проект „ДЕТИ ПОМАГАЮТ ДЕТЯМ“.

За учениците проектът беше истинско предизвикателство, с което те се справиха отлично и избраха да помогнат на други деца. Благотворителната акция се превърна в празник за деца и възрастни.

Да пожелаем на нашите ученици успешна учебна година и късмет в нови начинания!