Ден на прегръдката

Днес учениците от ПГЧЕ “Васил Левски“ отбелязаха ДЕНЯ НА ПРЕГРЪДКАТА. Инициативата беше организирана и координирана от участниците в Ученическия съвет към гимназията, които осигуриха голям плюшен мечок за прегръщане и гушкане. Още сутринта на входа на гимназията учениците бяха посрещнати от плюшения мечок, който ги предизвикваше за гушкане и прегръдки. Разбира се, провокирани от милата играчка, гимназистите раздадоха и прегръдки един на друг. Да се снимат с новия добронамерен символ на милото отношение бяха поканени да участват всички класове. На това мило плюшено присъствие не устояха и много от учителите и персонала. През двете смени белият плюшен мечок обиколи и гостува на всички класове. Учениците си направиха снимки, които публикуваха в страницата на гимназията. Учениците днес си припомниха, че е важно да подариш любов и подкрепа, а в топлотата на едни жест можеш да срещнеш утешение, сигурност и доверие.

Бялото мече е и символ и на загрижеността на учениците един към друг.

Освен това, съвместно с учениците от клуб по интереси „ЗДРАВЕЦ“ по един нетрадиционен, но иновативен начин изразиха загриженост към биологичните видове, засегнати от климатичните промени и екологичните проблеми в глобален мащаб. Така, учениците напомниха, че не сме сами на планетата и трябва да я опазваме. Клуб „ЗДРАВЕЦ“ инициира разговор за екологичните каузи, запазване на субпопулацията на белите мечки в Арктика, която е застрашена от изчезване заради намаляването на морския лед в следствие от глобалното затопляне.

С всички свои дейности и инициативи Ученическия съвет, учителите и клубовете по интереси в ПГЧЕ ежедневно създават атмосфера на толерантност и съзидателно отношение помежду си и към природата. Гимназията се превръща в място на благополучието, а благосъстоянието на учителите и учениците е кауза на всички, в съответствие с девиза на Ученическия съвет, да бъдем добрият пример!

Повече подробности за събитията може да прочетете на фейсбук страницата Ученически съвет на ПГЧЕ.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1155033645256835&id=405135796913294

и фейсбук страницата на Виртуален психологhttps://www.facebook.com/groups/191657228938237/permalink/930566391713980/