Спартакиадата за учители

Кметът Димитър Николов поздрави бургаските участници от Спартакиадата за учители със спечеленото трето място в комплексното класиране на състезанието с международно участие. Събитието се организира от СБУ и се проведе от 30 август до 4 септември в комплекса „Св. св. Константин и Елена“, а в него участваха общо 23 отбора с 430 състезатели.

Сред участниците в Спартакиадата е Нина Богданова – учител по ФВС в ПГЧЕ „Васил Левски“. Поздравяваме я с постигнатите успехи.

„Благодаря за съдействието на Община Бургас и възможността да се представим успешно на Спартакиадата. За първа година бургаският отбор постига 5 първи места, а в комплексното класиране сме трети, с цели 54 точки и едва с 7 по-малко от второто място“, разказа председателят на Сдружението на българските учили в Бургас Константин Янков.

Кметът също благодари на участниците за успехите им в 18-та Спартакиада на учителите. Той сподели още, че те са изключително добър пример за своите ученици и коментира с тях възможностите за следващото състезание през 2023 година в отбора на Бургас да вземат участие повече учители, които да покрият и останалите спортни дисциплини.

Бургаският тим взе участие в 8 от общо 11 дисциплини с отбор от 21 състезатели, които се завърнаха в Бургас с пет първи места – плуване /жени и мъже/, щафета, стрийтбол жени и плажен волейбол мъже, второ място по тенис на маса за жени, трето място по петанка със смесени отбори, две четвърти места по петанка /мъже/, дартс /жени/, пето място- спортна табла /жени/ и две шести места /петанка мъже и теглене въже/.