Учителите от ПГЧЕ „Васил Левски“ с отличия от кмета на Община Бургас

Днес в Конгресния център до Морска гара Бургас се проведе тържествена церемония, на която кметът на Община Бургас Димитър Николов отличи 83-ма изявени детски и училищни учители, които през последната година са постигнали значими успехи в своята работа.

От ПГЧЕ „Васил Левски“, Бургас са отличени

Милена Андонова – старши учител по математика

Рада Гешева – старши учител по български език

Сред официалните гости на събитието бяха народният представител Христо Симеонов, областният управител Стойко Танков, председателят на Общинския съвет Севдалина Турманова, в.и.д. директор на РУО – Бургас Лиляна Иванова, зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Красимир Стойчев. 

„Учителите са истинските лидери, те творят качествено образование. Бургас е един от лидерите в образованието в България. Неслучайно децата на Бургас са сред първенците в национални състезания и олимпиади. Зад всяко успяло дете има няколко уморени, но щастливи учители. Вие сте будителите на нашето време!“, заяви народният представител Христо Симеонов.

„Вие сте самочувствието и знанието на Бургас. Възвишена е мисията ви да вдъхновявате и да възпитавате бургаските деца, с този жест ние показваме уважението си към вашия труд. Благодаря ви за труда, усилията и за силната ви мотивация. Бургас винаги е бил един от първите градове в страната по отношение на постигнатите успехи на нашите ученици на национални и международни състезания и олимпиади. Благодаря ви! Честит празник, скъпи учители!“, поздрави присъстващие кметът Димитър Николов.

По време на тържествената церемония кметът Николов награди с грамоти за постигнати високи резултати общо 83 бургаски учители от 32 детски градини и 39 училища. Гостите бяха поздравени с музикални изпълнения на бургаското вокално трио „Deja Vu“.

Вечерта на друга церемония Ощина Бургас почете културните дейци на града.

Не е възможно да бъдат отличени всички бургаски творци с принос през годината. Всеки от тях е значим в културния живот на Бургас и България, пише на страницата на Димитър Николов – кмет на Община Бургас.
Сред отличените тази година, в навечерието на 24 май е

ЙОРДАН АНГЕЛОВ – художник и учител в ПГЧЕ „васил Левски“
Дружество на художниците – Бургас
За дългогодишна работа с млади таланти и успешни кураторски проекти;

„Хората на културата и изкуството правят Бургас цветен, пулсиращ и жив! За мен е чест да съм сред Вас и да Ви поздравя с най-българския и светъл празник – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Благодарение на хора като Вас градът ни е съхранил своите традиции, история и памет. Пожелавам Ви много вдъхновение и успехи, творчески и лични постижения!
Продължавайте да работите с ентусиазъм в името на духовния разцвет на Бургас.
Бургас Ви обича!“  – Димитър Николов