Панорама на средното образование

Ученици от ПГЧЕ“Васил Левски“ представиха гимназията на „Панорама на средното образование“ в Бургас, организирана от Регионално управление на образованието – Бургас и Бургаски свободен университет, която се проведе от 11 до 12 май 2022 г. в Бургаски свободен университет – фоайето на първия етаж. 

На станалата традиционна инициатива, възпитаниците на елитното училище имаха за цел да информират кандидат-гимназистите и техните родители за приоритетите и предимствата на профилите, които изучават.

По време на двата дни на форума екипът от учители и ученици на ПГЧЕ „Васил Левски“ успя да разговаря с много желаещи да станат част от общността на гимназията. Обратната връзка на по- малките ученици и техните родители е, че ПГЧЕ „Васил Левски“ – гр. Бургас има добър имидж и авторитет в града. Освен професионализма на учителите, ученолюбието и усърдието на учениците, както и техните успехи в образованието, училището е популярно и с каузите на доброто, които защитава. Многобройните дейности по проекта за иновации, както и многобройните събития, които стават истински празници в училището, посетителите можеха да видят на подготвената за целта презентация.

За всеки имаше специално послание – късметче, изготвено от гимназистите. Разбира се, най-ценен за посетителите остана близкият контакт, автентичността на личния опит, преживян в първо лице и бъдещите планове на тези, които са решили да направят добрия избор, като продължат средното си образование в ПГЧЕ“Васил Левски“

Учениците Велизар Чандър, Доника Кошничарова, Мирабела Костанян, София Борисова, Василена Иванова, Лидия Стефанова, Ивон Тодорова, Галина Алексиева, Йоана Йовчева, Румен Бостанджиев, Аксел Мартинов, Теодора Лечева, Мариела Симеонова, Ани Йовчева, Яница Янева, Йоана Кънчева и техните ръководители Светослава Славова, Антония Янакиева, Димитър Желев, Гергана Пенчева, Ивелина Тодорова, Юлия Ларина представиха достойно своето училище.