Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Ученическо състезание „Моята мечта за зелена Европа“

Мероприятието се проведе на 18.04.2022г. с младши посланиците  и ученици от ПГЧЕ „Васил Левски“ гр. Бургас, едно от избраните учебни заведения, включени в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2021/2022 година.

Целта бе да се ангажират младите хора с екологичните предизвикателства на нашето съвремие и да се запознаят по достъпен за тях начин как Европейският съюз работи за тяхното решаване.

Екипът на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас, представен от Боряна Желева и Радко Дренчев, запозна присъстващите със същността на един от основните приоритети на Европейската комисия – Зелената сделка. Бяха разгледани всички политики, предприети на европейско ниво за решаване на основните предизвикателства по отношение на екологията и опазване на околната среда.

Младите участници бяха мотивирани, от своя гледна точка, да дадат свои предложения и идеи как биха могли да бъдат решени някои от екологичните и климатични проблеми, засягащи нашия живот.

Съзтезаващите се отбори представиха свои презентации и разказаха за свои инициативи, свързани с опазване на природните ресурси и биологичното разнообразие на защитени местности в региона.

Презентациите включваха екологичните и климатични предизвикателства пред човечеството в началото на 21 век, инициативите на ЕС и предложения за решения на някои от екологичните и климатични проблеми на съвремието.

Учениците с ентусиазъм споделяха своя опит и коментираха идеите, породени от презентациите.

На 9 Май – Деня на Европа – ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас ще определи победителите и ще награди участниците в състезанието.