Лекарят-моето вдъхновение

На специална церемония в Конгресния център на Морска гара в Бурас бяха отличени авторите на най-добрите есета от конкурс по повод 7 април – Световния ден на здравето. 

Специалната награда на Кмета на Община Бургас, която е парична, получи Валерия Иванова Куцарова от ПГЧЕ ,,Васил Левски’’, гр. Бургас. 

Валерия Куцарова е от XIг клас и изучава като профилиращи предмети Химия и ООС и Биология и ЗО.

След обсъждане на идеята на конкурса в групата по Химия и ООС с ръководител Мария Тончева, в конкурса са се включили: Айлин Ахмед, Валерия Куцарова и Мария Янкова от XIг клас

На четвърто място в категорията ученическо есе беше класирана Християна Николаева Германова от ПГЧЕ ,,Васил Левски’’, гр. Бургас с ръководител Ваня Димчева-Костаниян – учител по Биология ЗО.

Поздравления за нашите възпитанички!

Пожелаваме им да продължават успешно да учат и да станат високвалифицирани лекари!

На събитието присъства зам.-кметът на Бургас по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики  Йорданка Ананиева и управителят на Комплексния онкологичен център проф. Христо Бозов, които връчиха награди на победителите. Те поздравиха всички за участието им. 

„Желая успех на всички млади, които са устремени да следват мечтите си. Радвам се, че в инициативата за конкурса на асоциацията на студентите по медицина – клон Бургас се включиха толкова много участници. Провежда се за първи път таз година по повод Световния ден на здравето, но се надявам да се превърне в традиция“, каза зам.-кметът Йорданка Ананиева. 

Участие в конкурса за написване на есе на тема: „Лекарят – моето вдъхновение!“ взеха 5 студенти от Медицински факултет към университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и 33 ученици от 8 до 12 клас от бургаските училища: ПГЧЕ ,,Васил Левски‘‘, СУ „Епископ Константин Преславски“, СУ “Юрий Гагарин”, ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, НЕГ „Гьоте“, АЕГ ,,Гео Милев“, ПГРЕ „Г.С. Раковски“, както и училища от Варна, Шумен и Момчилград. 

Есетата бяха разгледани от тричленно експертно жури. Класираните от 1 до 5 място в двете възрастови групи получиха грамота, ваучер за книги на стойност 50 лв. от името на Община Бургас, специални медицински баджове и клипборд от Асоциацията, а за учениците имаше и специални награди – те ще имат възможност да прекарат един ден със студентите по медицина, посещавайки лекционните им курсове във факултета и практическите им занятия в болничните клиники, където ще видят от първа линия работата с пациенти и същността на лекарската професия.