МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК В ГР. СОФИЯ

На 26.09.2020г. се проведе националният кръг на състезанието в град София. Училищният отбор бе съставен от учениците, заели първи места на училищния кръг на състезанието по английски език:

– Петър Свиленов Чехларов – IX б кл. – ниво A1 Senior

– Александра Димитрова Станева – IX б кл. – ниво A1 Senior

– Даниел Станимиров Божилов – X в кл. – ниво B1

Състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS е най-голямото състезание по английски език за ученици в света. Организатори са International Testing Authority и Institute for the Development of Educational Assessment. У нас състезанието KGL се провежда от сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата“ в България.

В състезанието KGL участват учениците от училищата членове на сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“.

Целта на състезанието е учениците да премерят знанията си по английски език с връстниците си в България на вътрешно училищен и национален етап, а победителите – и на международен етап с ученици от други страни.

На 08.02.2020 г. се проведе училищният кръг. В него участие взеха ученици от осми и девети клас, разпределени по възрастови групи и нива. Гордеем се с високите резултати на нашите ученици.

Приветстваме нашите състезатели  за постигнатите успехи и им желаем вдъхновението и устремът винаги да съпътстват техните цели и стремежи.