Kлуб „Млад еколог“

Успешно завърши календарната година за учениците от клуб „Млад еколог“, по проект „Твоят час“.

На 05.12.2017 г. учениците от клуб „Млад еколог“ по проект „Твоят час“, с ръководител Десислава Стайкова-Маринова, посетиха Дискусионен форум на тема „Доброволчеството – хуманизъм в действие“. Форумът се организира от БЧК-Бургас и на него присъстваха представители на местната власт, НПО, общественици и медии. 5 декември е Международен ден на доброволеца. Към отбелязването на този специален ден се присъедини и Община Бургас, която поднесе своите благодарности на доброволческите формирования, които са винаги готови да откликнат при пожар през лятото или при наводнение през есента. Д-р Лорис Мануелян – зам.-кмет по здравеопазване, социални дейности и спорт, поздрави учениците от клуба и ги нарече Духовни аристократи.

На 09.12.2017 г. учениците от клуба имаха занятие, подготвено от Георги Христов – родител и член на Обществения съвет към ПГЧЕ, който проведе занятие в Морската градина на тема „Здрав дух в здраво тяло“. На чист въздух сред природата учениците проведоха упражнения, които подпомагат координацията и  управляването на  емоциите.

На 12.12.2017 г. учениците от клуб „Млад еколог“ проведоха  екскурзия с образователна  цел на територията на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Бургас. Младите еколози посетиха  лабораториите към Катедра „Неорганична и аналитична химия“, където под ръководството на Гл. ас. д-р Христивелина Жечева проведоха различни забавни експерименти – „Призрак”, „Вулкан“, „Сребърно огледало“, сублимация на йод, горене на магнезиева лента, опити за химично равновесие, както и серия от аналитични реакции за доказване на оловни, сулфатни, медни, хлоридни, йодидни и бромидни йони. Учениците се запознаха и с Доц. Милен Тодоров, който им разказа за преспективите на информатиката и информационните технологии в химията и химичното образование. Учениците останаха очаровани от домакините и обещаха с удоволствие да се включват във всички инициативи на университета.

SAM_0282

SAM_0295

SAM_0315

SAM_0323

SAM_0324

SAM_0325

SAM_0326

SAM_0330

SAM_0331

Comments are closed.