ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С ХИВ И СПИН

Традиционно всяка година учениците от ПГЧЕ „Васил Левски“ отбелязват Международния ден за борба с ХИВ и СПИН – 1-ви декември, с поредица инициативи.

На 30.11.2017 г. Фатме Мехмед и Соня Георгиева от 11 е клас, заедно с Десислава Стайкова-Маринова – учител по Биология и ЗО и Димитър Желев – Педагогически съветник посетиха Община Бургас, където взеха участие в конференция на тема „Здраве и благосъстояние на младите хора. Превенция на ХИВ и сексуално рисково поведение“. Събитието се организира от отдел „Спорт, превенции и младежки дейности“ към Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ към Община Бургас. На форума присъстваха Проф. Д-р. Севдалина Турманова – Заместник-областен управител на Област Бургас, Тодор Райков – Национална асоциация по превенция и терапевтично обучение, Мая Казанджиева, Петя Чакърова, медии, учители и ученици от почти всички бургаски училища. В рамките на срещата делегатите от руската гимназия споделиха своите инициативи, силни страни и конструктивни предложения за бъдещи дейности. Срещата завърши с пожелание за успешно сътрудничество между гимназията, Община Бургас и всички заинтересовани  страни.

На 1-ви декември учениците от клуб „Млад еколог“ с ръководител Десислава Стайкова-Маринова – учител по Биология и ЗО, по проект „Твоят час“ организираха изложба с постери във фоайето на втория етаж на гимназията, раздаваха презервативи, червени лентички и брошури на своите съученици. За пореден път акцията предизвика силен инртерес и емоции сред всички ученици.  По предложение  на  Даниела Пайташева – учител по биология в ОУ „Васил Априлов“, учениците от клуба изработиха и презентации, които ще бъдат представени в часа на класа на по-малките ученици от основното училище.  

SAM_0263 SAM_0264 SAM_0265 SAM_0268 SAM_0272 SAM_0286

Comments are closed.