image_pdfimage_print

Daily Archives: 10/05/2019

9 МАЙ – ДЕН НА ПОБЕДАТА И ДЕН НА ЕВРОПА

image_pdfimage_print

На 9-ти май, Деня на победата над хитлеризма и Деня на Европа, представителна група на ПГЧЕ „Васил Левски” Бургас взе участие в похода на „Безсмъртния полк” като представи 24-ти Приморски полк, който в състава на българската армия взема участие при разгрома на хитлеристките войски в Югославия, Унгария и достига победоносно до подножието на Алпите в Австрия.

След тържественото шествие представителната група присъства на тържеството по посветено на 74-та годишнина от разгрома на Фашистка Германия.

От името на Гимназията бяха поднесени венец и цветя.

СРЕЩА НА ТЕМА: „НАРКОТИЦИ – ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОРГАНИЗМА И НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ“

image_pdfimage_print

На 09.05.2019 г. от 10:00 до 11:00 часа в сградата на БСУ, зала „Изток” се проведе среща с представители от ОДМВР – Бургас и Районна Прокуратура – Бургас на тема „Наркотици – видове, въздействие върху човешкия организъм и наказателна отговорност”.

На срещата взеха участие ученици от IXА, Б, В и XА, Б, В придружени от класните ръководители г-н Райков, г-жа Борисова, г-жа Самоковлиева и педагогическият съветник г-н Желев.

Главен инспектор Кюмюрджиев по интересен и увлекателен начин представи презентация за видовете наркотици и тяхното въздействие върху организма на човека. Представен бе кратък филм по темата.

Прокурор Каталиева запозна учениците с видовете наказания при употреба и разпространение на наркотични вещества.

Учениците изслушаха с голям интерес представената информация.