image_pdfimage_print

Daily Archives: 03/05/2019

КУПИ ТЕНИСКА, ПОМОГНИ НА ДЕТЕ!

image_pdfimage_print

Купи тениска 

МИСИЯ: „КАРИЕРНА РАКЕТА“ – УСПЕШНА!

image_pdfimage_print

                     При изключителен интерес премина Кариерния фестивал „Кариерна ракета“ на територията на ПГЧЕ „Васил Левски“.

           В първия ден от събитието предварително обучени кариерни консултанти правиха тестове за личностно и професионално ориентиране на съучениците си. Всички възпитаници на гимназията имаха възможността да се запознаят с Колелото на кариерата и неговите сектори, както и да спечелят много награди, отговаряйки на различните предизвикателства и въпроси. Същият ден в нарочен Час на класа учениците гледаха интервюта, заснети от техните съученици, с личности, успели в професионалния си път,  счупили клишетата  и стереотипите с избора на професия. Доброволци представиха и презентации за успели жени в сферата на науката.
Вторият ден на фестивала беше организиран като концерт-спектакъл, в който главна роля имаха не само участващите ученици, но и техните специални гости. На празника присъстваха и се представиха пред учениците на гимназията майор Светлана Великова, старши лейтенант Ваня Орманова, капитан трети ранг Станимира Флорова – и трите дами от Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в Бургас, г-жа Ирена Бадалова – конструктор-инженер, г-н Мирослав Митрев и г-н Сергей Велков – начални учители, г-жа Мари Славова – световен шампион по брейк, г-жа Димитрина Георгиева – инженер, автомобилен инструктор, както и г-жа Маргарита Димитрова, майка на ученик в гимназията, следовател в полицията.

          Хепънингът премина с много емоции, подаръци, викторини и блиц-интервюта с гостите. За танците се погрижиха ансамбъл „Зорница“ (с художествен ръководител Николай Парушев) и Владимир  Николов от 11.д

             Музикалните поздрави направиха Игнат Христов 12Г, Александра Джермова от 9А и Вокално студио с художествен ръководител г-жа Мелникова при ПГЧЕ „Васил Левски“.

Доволни от празника останаха всички ученици, но определено най-щастливи бяха специалните гости – малките приятели от ОУ „Антон Страшимиров“, които дойдоха с г-н Сергей Велков и своята класна. Те направиха и най-милия жест по време на тържеството. Подариха ръчно направен от тях портрет на патрона  на гимназията – Васил Левски. Изящната изработка прие директорът на училището г-жа Весела Иванова, която покани учениците, като пораснат да учат в Руската.

Сертификати за представянето си получиха всички, замесени в празничния форум от прелестните водещи – Радомира Тамбурова, Камелия Митева, и техните страхотни помощници Яна Кадиева, Светлан Светланов, Невелин Иванов до всеки един доброволец, помогнал за събитието.

Ученическият съвет, с председател Мариела Тодорова, също се включиха активно във фестивала и с осигуряването на фотограф (Браво на Петър!), презентатори (аплодисменти за Александра!), кариерни консултанти (много отговорните – Ангелина Бичарова, Йоанна Стоянова) и журналисти (Паола, браво и на теб) , които да отразят събитието. Аплодисментите са за всички ученици от гимназията, които показаха, че са отговорни и креативни млади хора.

Празникът завърши с хоро и с поставянето на автограф oт гостите на Кариерна ракета на специално изработено табло.

След концертa учениците и гостите бяха поканени на Великденския базар, който продължи празничния ритъм в гимназията.