image_pdfimage_print

Monthly Archives: март 2019

УЧАСТИЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПГЧЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ В III-та НАЦИОНАЛНА ЕКОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ДА МИСЛИМ ЕКОЛОГИЧНО ЗА БЪДЕЩЕТО“

image_pdfimage_print

За трета поредна година учениците от ПГЧЕ „Васил Левски“ участваха в Национална екологична конференция „Да мислим екологично за бъдещето“. Форумът се организира от катедра „Екология и опазване на околната среда“ при Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас и се проведе от 20 до 22 Март 2019 г. в Културен център „Морско казино”, зала „Георги Баев”. Събитието се откри от проф. Севдалина Турманова – Заместник областен управител на Област Бургас, Руска Бояджиева – Заместник-кмет по Европейски политики и околна среда и Доц. д-р Пенка Димова Пеева – Заместник-ректор по учебната дейност към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

В мероприятието взеха участие над 100 ученици и студенти от цяла България. Призовите места отидоха при учениците от Руската гимназия. Отлично представяне и грамота за Соня Георгиева и Илияна Францъзова – 12 В клас, с ръководител г-жа Десислава Стайкова и Мариела Тодорова – 9 Д клас, Катерина Николова – 9 В клас, Мелиса Мустафова – 9 А клас, Александра Джермова – 9 А клас, с ръководител г-жа Ваня Димчева.

Приз „Най-добре представил се отбор“ получиха Цветомира Николова, Елена Райчева, Антония Колева от 10 Г клас, с ръководител г- жа Десислава Стайкова. Първото място завоюваха Нина Денева и Стеяна Николова от 9 Г клас за проекта си „Доказателства за еволюцията“, с ръководител г-жа Стайкова.

Наградите на победителите връчиха Калояна Живкова Петкова – Общински съветник в Община Бургас и Ивелина Василева – Председател на комисията по ОСВ към Народното събрание на Република България.
ПГЧЕ „Васил Левски“ се гордее с постиженията на  учениците си и благодари на преподавателите.


ПОБЕДИТЕЛИ В НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО РУСКИ ЕЗИК

image_pdfimage_print

На 09.03.2019 г. се състоя Националният кръг на олимпиадата по руски език в гр. Плевен, в който активно участие взе ПГЧЕ „Васил Левски“. Групата бе от 12 ученици от 5 възрастови групи, най-масовата в България.

Можем да се похвалим с излъчен лауреат – АНАСТАСИЯ ЖИВКОВА КОСТОВА от ХІІ клас с максимална оценка Отличен 6,00.

В тази възрастова група отлично се представиха и Десислава Проданова (Мн. добър 5,75), Ирина Шмигалева (Мн. добър 5,25) и Сава Байков (Мн. добър 5,00).

Първо място в групата на ІХ клас зае София Архипова, следвана от Ирина Лобанова – трето място. Второ място в групата на VІІІ клас спечели Камилла Молчанова

Успешното представяне и високите резултати са плод от усилията и труда на учениците и техните преподаватели

„МАСЛЕНИЦА” В РУСКАТА ГИМНАЗИЯ

image_pdfimage_print

На 7 и 8 март учениците от VIII клас в ПГЧЕ „Васил Левски” се потопиха в атмосферата на пъстрия и весел празник „Масленица”. Осмокласниците изработиха постери, които представят традициите, свързани с Масленица, и кукли „Маслёна” – символ на празника.

Звучаха стихове и песни, изпълнени от учениците. Интерес предизвикаха руските танци. По руски обичай, с вкусни палачинки – „блины”, символизиращи слънцето и много усмивки, изпратихме зимата и очакваме пролетта.

Это Масленица идёт, блин да мёд несёт.

Получи своя престижен Кеймбридж сертификат с АВО Изпитен център!

image_pdfimage_print

Изпити за получаване на Кеймбридж сертификат

УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО РУСКИ ЕЗИК В ПЛЕВЕН

image_pdfimage_print

Дванадесет възпитаници  на ПГЧЕ “Васил Левски“ след оспорвана борба извоюваха правото да защитят името на гимназията  на националната олимпиада по руски език.

На 9 март градът с хилядолетна история – Плевен ще посрещне 120 млади русисти от страната, победители на областния кръг на олимпиадата.

Те ще се състезават в пет възрастови групи. Подборът и създаването на изпитните материали за провеждане на националния кръг на олимпиадата са дело на екип от професионалисти – университетски преподаватели и учители от базови  училища за преподаване на руски език.

Лауреатите от олимпиадата сред завършващите ученици получават правото да постъпят във висши учебни заведения в страната без полагане на  конкурсен изпит по чужд език, а заелите  първите три места ученици от осми до единадесети клас ползват стипендия в рамките на една календарна година.

Всичко това говори за значимостта на състезанието  и го превръща в  най- яркото и сериозно  събитие за учениците, изучаващи руски език в страната.

Желаем успех на нашия отбор!

Ни пуха, ни пера!