image_pdfimage_print

Monthly Archives: февруари 2019

ПРОЕКТ НА УМБАЛ „ТОВА НЕ СИ ГО ПРАВИЛ“

image_pdfimage_print

Стартира проект „Това не си го правил“ – #несигоправил, изпълняван от Института за здравно образование и УМБАЛ – Бургас с партньорството на Районно управление на образованието – Бургас. Целта на проекта е да популяризира доброволното и безвъзмездното кръводаряване сред младежите, които стават пълнолетни през 2019 година.

Нашите зрелостници ще могат да се включат в проекта чрез организиране на среща с представител на Отделение по трансфузионна хематология на УМБАЛ – Бургас и разпространение на информационни материали в училище, информиране от класните ръководители на зрелостниците, популяризиране на Фейсбук страницата на проекта:

https://www.facebook.com/nesigopravil

По време на седмицата на природните науки в ПГЧЕ „Васил Левски“ Бургас, която ще се проведе през м. Април, ще бъде организирано посещение на ученици по проекта в УМБАЛ и запознаване с работата на лекарските екипи.

Подробности за проекта в брошурата:

Проект „Това не си го правил“

КРИМИНОЛОЗИ ЗА ЕДИН ДЕН

image_pdfimage_print

На 15.02.2019 г. ученици от ПГЧЕ „Васил Левски“ – Бургас участваха в обучение на тема: „Прилагане на методи, използвани в криминалистиката при преподаване на природни науки в училище“. Обучението е по Проект по програма Еразъм+, с водещ партньор – Университет в Авейро, Португалия и Сдружение „Знам и мога” и се проведе на територията на АЕГ „Гео Милев“ – Бургас. Обучението се проведе на английски език, като лектор на събитието беше професор Луис Соуто Миранда – преподавател по Съдебна генетика в Университета в Авейро Португалия. В рамките на 4 часа отборът на гимназията, който включва ученици от IX, X и XI клас, имаше възможност да се запознае с набор от инструменти по криминология, криминалистична токсикология, хематология и балистика. Христо Христов и Виктория Жундова снеха пръстови отпечатъци от свои съученици чрез  напудряне и чрез използване на бързосъхнещо лепило и йодно изпарение. Жени Радилова откри и прочете текст, написан с невидимо мастило от слънцезащитен крем, а Василян Чалъмов проведе качествен анализ за фруктоза. Учениците имаха възможности да експериментират и да направят криминалистичен анализ на кръвта, да научат повече за Криминалистично ДНК профилиране. Ръководители на представителния отбор на ПГЧЕ „В. Левски“ са преподавателите по Биология и ЗО –Д. Стайкова-Маринова, В. Димчева-Костаниян и Св. Мушева.

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

image_pdfimage_print

Благодарствено писмо от Театър „Българска армия“ и Културна организация „Арт ателие“

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

image_pdfimage_print

Поздравителен адрес от кмета на с. Равда по случай патронния празник на гимназията

ПОКАНА

image_pdfimage_print

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 19 ФЕВРУАРИ – ДЕНЯТ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

УСПЕХ НА КОНКУРСА „ПЪТ КЪМ СЛАВАТА“

image_pdfimage_print

На 08 и 09 февруари 2019 год. в гр. София се проведе престижния национален музикален конкурс „Път към славата“. Със своите две изпълнения (едното от които на руски) Игнат Христов от ХІІ г клас представи много добре както себе си, така и нашата руска гимназия, за което е отличен и с Диплом за отлично представяне. Изпълненията му може да видите тук:

18 февруари 2019 – неучебен ден

УНИФОРМИ НА УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО СЕ ОБУЧАВАТ В ПГЧЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

image_pdfimage_print