СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ, ГРАЖДАНИ,

ПОРАДИ НОВА РЕГИСТРАЦИЯ, СВЪРЗАНА С ПРОМЯНА В НАИМЕНОВАНИЕТО НА ГИМНАЗИЯТА И ТЕХНОЛОГИЧНО ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА НА ВСИЧКИ ПЕЧАТИ И ДОКУМЕНТИ

ВИ УВЕДОМЯВАМЕ,

ЧЕ В ПЕРИОДА 08.08.2016 до 12.08.2016 г. НЯМА ДА БЪДАТ ПРИЕМАНИ / ИЗДАВАНИ НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ В/ ОТ УЧИЛИЩЕТО.

Резултати – РЕ

Списък на ученици – VIII клас

VIII a клас

VIII б клас

VIII в клас

VIII г клас

VIII д клас

VIII е клас

СПИСЪК НА УЧЕБНИЦИТЕ ЗА УЧЕБНАТА 2016/2017 ГОДИНА

Гимназия за чужди езици „Васил Левски“ – Бургас с първа отборна награда в инициативата на „Заедно в час“ и минерална вода „Банкя“ за по-добро българско образование

Училището е едно от петте, достигнали до финала на конкурса „Изворът“, който се организира от „Амекси” ООД „Кока Кола България” ЕООД, съвместно с Фондация „Заедно в час” на територията на Република България. Конкурсът е активен от 16.11.2015г. до 26.06.2016г. и представлява игра на знания.
За ГЧЕ „Васил Левски” се състезава Радина Пенкова от VIII г клас със семейството си. Те посрещнаха предизвикателствата на минерална вода „Банкя“ и екипът на „Заедно в час“ и с готовност и енергия се включиха в инициативата им за участие в конкурса „Изворът“. Като участници в играта Радина и семейството й намериха смели и иновативни решения, за да продължат напред и събраха най-много точки в осемте епизода на конкурса “Изворът“ – втори сезон.
И резултатът не закъсня… На 21.07.2016 г. организаторите официално съобщиха, че между всички отборни участници ГЧЕ „В. Левски“ – Бургас печели I място и награда интерактивна дъска. Наградата е получена от Директора на ГЧЕ „Васил Левски“ и за новата учебна 2016/2017 г. учениците на гимназията ще се възползват от новата си придобивка, за да работят за по-добро българско образование.

Обява – учители

обява уч-ли1 Обява уч-ли 2

Обява – ученици

Обява уч-ци Обява уч-ци-2

КОНСПЕКТ ПО БЕЛ ЗА ПРИЕМ В IX, X, XI КЛАС

УКАЗАНИЯ ПО БЕЛ ЗА ПРИЕМ В IX, X, XI КЛАС

ПРОГРАМА ПО РЕ ЗА ПРИЕМ В IX КЛАС

ПРОГРАМА ПО РЕ ЗА ПРИЕМ В X КЛАС

ПРОГРАМА ПО РЕ ЗА ПРИЕМ В XI КЛАС

ЗАПОВЕД – ВТОРА ПОПРАВИТЕЛНА СЕСИЯ – НАДЕЖДА – самостоятелна форма

ВТОРА ПОПРАВИТЕЛНА СЕСИЯ – Х КЛАС

ЗАПОВЕД – ПРИРАВНИТЕЛНИ ИЗПИТИ ПО БЕЛ, РЕ, АЕ, НЕ

ИЗПИТИ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

КОНСПЕКТ ЗА ПРИРАВНИТЕЛЕН ПИСМЕН ИЗПИТ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

2 3

КОНСПЕКТ ЗА УСТЕН ИЗПИТ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

1

Прием 2016-2017


ДЕЛЕГАТИ ОТ ГЧЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” НА НАЦИОНАЛНИЯ УЧИТЕЛСКИ СЪБОР

На 19.06.2016г. учителите – г-жа Гергана Нисторова, г-жа Десислава Стайкова, г-жа Дияна Савова, г-жа Зинаида Аладжова, г-н Красимир Чолаков, г-жа Нели Кацарска и г-жа Стела Иванова, представиха ГЧЕ „В. Левски” на Националния училищен събор, с мотото „Мисия учител“. Съборът привлече 12 хил. учители в зала „Арена Армеец“ – София.

Събитието бе открито от Президента на Р. България – Росен Плевнелиев. Приветствие към участниците направиха Меглена Кунева – Министър на образованието и науката и Кметът на гр. София – Йорданка Фандъкова.  Излъчи се  и видеопослание от еврокомисаря по образованието, културата, младежта и спорта – Тибор Наврачич.

Целта на събора е отваряне на образователната система към потребностите на обществото и повишаване на общественото признание на учителската професия. Чрез събора се повиши информираността и съпричастността на обществото за предстоящите промени в образованието.  Създаде се  обща визия за осъществяване на образователните промени. Представиха се новите и основни моменти от държавните образователни стандарти.

  Делегатите получиха разяснителни материали за новия Закон за предучилищното и училищното образование, който влиза в сила от 1 август тази година.

SAM_0312 SAM_0314 SAM_0315 (2)

За вас зрелостници

УВАЖАЕМИ ЗРЕЛОСТНИЦИ,

Дипломите ще се раздават на 20.06.2016 г. /понеделник/ от 17:00 часа в залата на Областната управа.

ТРЕТО МЯСТО В СЪСТЕЗАНИЕ ЗА КУПАТА НА ПРИРОДОНАУЧИЯ МУЗЕЙ

На 14.05.2016 г. два отбора от Руската гимназия с ръководител Десислава Стайкова взеха участие в състезанието за  Купата на Природонаучния музей.  Момичетата от отбор „Чухал“: Росица Атанасова, Ружи Богоева и Стела Добрева от Х б клас спечелиха престижното 3-то място. Отлично се представи и отбор „Рибарчета“ в състав: Даниела Станчева, Мария Кабадова и Росица Монева от Хб клас.

Организаторите  предоставиха възможност за изява на ученици със задълбочени знания и засилен интерес към природните науки. Основната тема, по която учениците премериха сили е „Миграцията при птиците“.

Състезанието за Купата на Природонаучния музей беше част от Седмицата на Европа в партньорство с Областния информационен център – Бургас.

SAM_0299 SAM_0301

СЕДМИЦА НА ПРИРОДНИТЕ НАУКИ

В периода от 13 до 17 юни 2016 г. в ГЧЕ „Васил Левски“ Бургас се организира „Седмица на природните науки“. В рамките на мероприятието се организира изложба, в която учениците презентираха своите проекти, постери и макети, изработени през годината. Отличиха се Веселина Янева, Габриела Адамова – Х а клас и Ивелина Харизанова – Х г клас с макет на ДНК, Мария Русинова и Беатрис Бинева от Х д клас с постер „Химичен състав на клетката“. С иновативни плакати се включиха и представители на деветите класове. Учениците от ЗИП Биология – XI клас, представиха резултатите от практическото занятие „Изработване на вкаменелост“. Фосили на представители от клас Anthozoa и Bivalvia показа Деница Сотирова от XI д клас. Учителите от обединението по природни науки и екология благодарят на всички ученици, взели участие в инициативата.

SAM_0305 SAM_0307

ДЗИ