ПАМЕТТА ЗА ЛЕВСКИ ДНЕС

image_pdfimage_print

Общински конкурс „Паметта за Левски днес“, организиран от Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас, награди отличените творби в Културен център „Морско Казино“ на 13.06.2017 г.
Зорница Борисова, ученичка от IX б клас на ПГЧЕ „Васил Левски“ – Бургас, представи своя училищен патрон в есе, взело второ място в раздел проза, втора възрастова група.

3image-12IMG_92941IMG_9288

Инициатива „На закуска с Директора“

image_pdfimage_print

Съобщение

image_pdfimage_print

Уважаеми ученици и родители,

1. Уведомяваме Ви, че за учебната 2017/2018 година ПГЧЕ „Васил Левски” предоставя възможност за организиране на групи за изучаване на учебни предмети като избираеми и факултативни часове както следва:

За учениците от XI и XII клас непрофилирана ЗИП:

  • Математика
  • История и цивилизация
  • География и икономика
  • Биология и здравно образование
  • Химия и опазване на околната среда

За учениците от IX клас СИП:

  • Български език и литература

За учениците от VIII клас факултативни часове:

  • Математика

Групите се формират като сборни с минимален брой ученици – 18 и максимален брой – 26.

2. За организиране и провеждане на допълнителни спортни дейности модулите са:

VIII и IX клас – баскетбол

X, XI и XII клас – волейбол

ПРИЕМ В VIII КЛАС УЧЕБНА 2017-2018 ГОДИНА

image_pdfimage_print

ПРИЕМ В VIII КЛАС
УЧЕБНА 2017-2018 ГОДИНА

ПРОФИЛ:
РУСКИ ЕЗИК / АНГЛИЙСКИ ЕЗИК – 4 ПАРАЛЕЛКИ
РУСКИ ЕЗИК / НЕМСКИ ЕЗИК – 2 ПАРАЛЕЛКИ

 

БАЛООБРАЗУВАНЕ:
ОЦЕНКИТЕ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА И МАТЕМАТИКА *2 + ГОДИШНИТЕ ОЦЕНКИ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА И МАТЕМАТИКА ОТ VII КЛАС.

 

I КЛАСИРАНЕ – 28.06 – 30.06.2017 г.
II КЛАСИРАНЕ – 05.07 – 07.07.2017 г.
III КЛАСИРАНЕ – 18.07 – 19.07.2017 г.

 

Работно време на комисия по приема:
от 07.00 ч. до 19.00 ч.

Родителска среща

image_pdfimage_print

Проект „По-здрави и по-успешни“

image_pdfimage_print

 На 01.06.2017г. от 13,00 часа в ПГЧЕ „Васил Левски“ се проведе заключително събитие по проект „По-здрави и  по-успешни“.  Проект „По-здрави и по-успешни“ се финансира от Община Бургас, чрез Отдел: „Спорт, превенции и младежки дейности“  и се реализира от учителите по Биология и здравно образование в училище – Десислава Стайкова, Светлана Мушева и Ваня Димчева. 

Основни цели на проекта: Да се промотира здравословен начин на живот сред учениците от ПГЧЕ ”В. Левски” – Бургас.

2.1  Училищният колектив и ученическият съвет да станат системен инициатор на дейности и прояви, целящи повишаване на здравното образование и  култура сред подрастващите ученици в гимназията.

2.2 Да се изградят и затвърдят системни умения у учениците за здравословен начин на живот, контрол и самоконтрол върху личното поведението и изборите.

2.3 Да се подготви екип от ученици – мултипликатори, които да промотират в гимназията здравословния начин на живот и рисково сексуално поведение.       

           Тези цели се постигнаха чрез поредица от практически занятия, дискусии, общоучилищни акции и организиране на  учениците в клуб „По-здрави“. В рамките на проекта се проведе викторина, конкурс за постер,  макет и изложба.

ПОСТИГНАТИ РЕЗУЛТАТИ:

РЕЗУЛТАТ № 1: Обучени 60 ученици, превенция на здравословен начин на живот и рисково сексуално поведение на учениците от училище във и извън часовете в клуба. 

РЕЗУЛТАТ № 2: В резултат на проведените обучения учениците  могат да правят информиран избор  и  имат изработени умения за здравословен начин на живот.

РЕЗУЛТАТ № 3:    Привлече се вниманието на родителите и обществеността.

Отличени ученици  в конкурса за постер: Отличени ученици  в конкурса за макет:
–         Елена Колева – 11 в

–         Хейджан Якимов, Весела Данева и Християна Цонева – 11 е

–         Александра Иванова – 10 е

–         Дима Янакиева и Росица Атанасова – 11 г

–         Валентина Тодорова, Илияна Петрова, Никол Радкова и Таня Вълчева – 11 а

–         Златина Петрова – 10 в

 

–         Мартина Димитрова – 10 а

 

–         Анастасия Живкова и Денис Стратиев – 10 д

–         Ирена Тодорова – 10 б

 

–         Васил Стоянов – 10 г

 На наградените честито!

SAM_0201-1SAM_0206-1 SAM_0207-1 SAM_0213-1 SAM_0214-1 SAM_0219-1

ОТЛИЧИЕ ЗА УЧЕНИК ОТ ПГЧЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

image_pdfimage_print

На тържествена церемония в навечерието на 24 май в Драматичен театър „Адриана Будевска“ бяха раздадени годишните награди на Фондация Шанс за децата на България. Тази година те бяха под мотото „С креативност и иновативно мислене по пътя към успеха“.
Бяха обявени и победителите в третата областна олимпиада по информатика и ИТ, организирана от Фондацията и БСУ. За наша гордост сред наградените беше и единадесетокласникът – Димитър Димитров. Наградите връчи зам.-ректорът на БСУ проф. Орозова. За отличното си представяне – второ място, той получи награда уикенд курс „Облачни и грид техноологии” към БСУ с лектори от фирма „SIMENS“, България, книга, грамота и сертификат за участието си.
Поздравления за Митко и пожелания за нови успехи в избраната област.
Поздравления и за участието на Анита Сугарева от XI в клас и Виктор Димов от XII г клас, които премериха сили с учениците от ППМГ.

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ ОТ ПГЧЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

image_pdfimage_print

Уважаеми родители,

I. Съгласно изискванията на Наредба №8/11.08.2016 год. е предвидено въвеждане в електронен формат на информация и документи за учениците от всяко учебно заведение.

В тази връзка, моля да се запознаете с приложеното писмо и се съобразите с неговите изисквания.

Всеки един от Вас ще получи чрез детето си образец на работна карта, която моля да върнете попълнена чрез класния ръководител в срок до 09.06.2017 г. (петък).

II. С оглед предприетите мерки за осигуряване на безопасна среда за обучение, възпитание и труд, е важно и наложително да присъствате на родителските срещи, организирани на 12.06.2017 год. и на 13.06.2017 год. от 18:30 часа. Ще бъдете запознати със системи за взаимодействие между учители, ученици, родители и медицинско лице при различни ситуации.

СЕДМИЦА НА СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ 17 и 18 МАЙ 2017 г.

image_pdfimage_print

      Профилирана гимназия за чужди езици „Васил Левски“ ще участва в Седмицата на средното образование в периода 17 и 18 май в сградата на Бургаски свободен университет.
       Гимназията ще презентира своите постижения, както и възможностите за кандидатстване пред  бъдещите гимназисти и техните родители. Желаещите да се запознаят с профилите на обучение, както и с допълнителните форми за обучение – като спортни секции, творчески групи и допълващо обучение, могат да получат компетентни отговори от преподавателите. Те ще посрещат родителите на бъдещите осмокласници и ще представят подробно чрез презентация и в лични разговори традиционните и нестандартните форми за обучение.

image_pdfimage_print

sertifikat